Hvad skal du holde øje med, når du vælger bredbånd?

Hvad skal du holde øje med, når du vælger bredbånd?

Artiklen indeholder annonceret indhold.

Et liv uden internet er svært at forestille i dagens Danmark, hvor stadig flere funktioner, serviceydelser og kontaktflader bliver digitaliserede. Vi er blandt de mest digitaliserede samfund i verden, når det for eksempel gælder kontakten mellem borger og myndigheder, og langt de fleste henter deres fritidsfornøjelser som TV og gamingprodukter gennem nettets mange streamingtjenester og spiludbydere.

Så det er for de fleste ikke et spørgsmål om, hvorvidt man skal på nettet, for det er vi i praksis alle sammen, men om, hvordan vi får det rigtige match mellem pris, ydelse og funktioner på vores internetforbindelse.

Langt de fleste får i dag deres internet gennem en bredbåndsforbindelse, selv om mobilt internet også fylder meget. Her vil vi se på, hvad der er vigtigt, når du skal vælge, hvilken udbyder af bredbånd du vil satse på. Der kan være penge at spare ved at se sig om.

Hastighed

Når du kigger efter bredbånd, vil det være naturligt at fokusere på hastigheden. Den afhænger af, om du er koblet på et fiberbaseret net, eller om bredbåndet kører i eksisterende kobberkabler i dit område. Fiberen er i hastig udvikling, også i det tyndt befolkede egne, så inden længe vil hastigheden være ubegrænset for de fleste. De fleste internetudbydere kan oftest kun tilbyde op til 100 Mbit via deres kobberkabler, men hastigheden afhænger af kvaliteten af kobbernettet i dit nabolag, så undersøg altid, hvad de enkelte udbydere kan tilbyde i netop dit nabolag,

Du skal også overveje, hvilken hastighed du reelt har brug for. Vi lader os tit lokke af fantastiske tilbud på høje hastigheder, men ofte kan man klare sig med meget mindre. Er man single i en husstand kan man nøjes med 10 Mbit-hastighed, hvormed du kan streame i HD kvalitet, men man vil dog ofte vælge højere for at være på den sikre side og også kunne klare, at hele venneflokken mødes engang imellem og streamer.

Vil du have maksimal kvalitet på din streaming, for eksempel Ultra HD, bør du vælge hastigheder fra 30Mbit.

Bredbånd til hjemmekontoret

I det sidste års tid har vi for alvor vænnet os til at arbejde hjemmefra, og her vil de fleste være glade for en hurtig bredbåndsforbindelse, så online møderne kan foregå på en teknisk set optimal måde.

Hos MaxSpeed Internet kan man for eksempel på forbindelser på op til 1.000 Mbit for en ganske rimelig penge, og kigger du den vej, er du sikker på at få en forbindelse, der kan klare de behov, du har – også selv om du holder online møde, børnene er på Zoom med deres klasse og din partner også arbejder fra hjemmekontoret.

Når du vælger bredbåndsudbyder, er det vigtigt at vurdere, hvor fleksibelt dit abonnement er. Kan du for eksempel opsige dit abonnement uden at være bundet til en lang abonnementsperiode først? Eller er det nemt at skifte mellem hastighederne, så du kan gå op og ned i hastighed, hvis dine behov ændrer sig? Det er også vigtigt at tjekke, om der er en god kundeservice knyttet til udbyderen, så du er sikker på at kunne få hjælp, hvis det kniber.