Det skal du være opmærksom på når du handler på internettet

GLS tracking

Er du en af de mange, som handler på nettet, og som enten køber eller sælger varer, så har vi her en række gode råd. Det er i stigende grad blevet populært at handle i online butikker, fordi det er nemt og bekvemt at sidde derhjemme og udvælge de varer, man skal bruge, bestille dem, betale og få dem leveret til døren eller til den nærmeste pakkeshop. Det er der mange, som kan se fordelene ved. Især her under coronakrisen har webbutikkerne oplevet et boom i antallet af kunder, og der vil formentlig også fremadrettet være stor interesse for at handle online.

Levering med GLS

Når det handler om levering, så kan det godt være dyrt at få leveret pakker til døren med PostNord. Derfor er der mange, der benytter sig af fragtfirmaet GLS. Her kan man sende og levere pakker til alle mulige pakkeshops rundt omkring i Danmark, og så kan køber afhente pakken, når han/hun har tid. Det vil sige, at man ikke behøver at være hjemme på sin egen adresse for at få pakken leveret. I stedet får man en besked om at pakken er på vej. Det kaldes for GLS tracking, at man kan følge sin pakke fra den bliver afsendt, og til den bliver leveret i pakkeshoppen. Så kan man tage hen og hente pakken. Der findes mere end 1500 pakkeshops i Danmark, og man kan både sende og modtage pakker. Det er supersmart.

Hvad kræver det at handle online?

Det kræver først og fremmest en computer og god bredbåndsforbindelse. Så snart du er online, har du frit spil til at søge online efter de varer, hvad enten det er tøj, elektronik, møbler eller hårde hvidevarer. Du kan købe nærmest alt online. Dertil kommer, at du skal kunne betale med et kreditkort, PayPal, Google Pay, Mobile Pay m.fl. Internettet er dog ikke kun et slaraffenland. Der findes også skurke, dvs. it-kriminelle, som forsøger at stjæle dine oplysninger, der derfor skal du tage dine forholdsregler, når du handler online.

Tjek e-mærket

Hvis det er første gang, du handler i en dansk webshop, så kan du tjekke, om siden er e-mærket, som er en certificering for danske webshops. e-mærket betyder, at du kan have tillid til, at det er en troværdig webshop. Når du handler, så afgiver du forskellige oplysninger om dig selv, men dine kreditkortoplysninger bliver krypteret, når du handler på en hjemmeside, så der er generelt en god sikkerhed omkring det.

Brug sammenligningssider til at spare penge

Sammenligningssider er gode, når du gerne vil spare penge online. Er du fx på udkig efter nyt bredbånd, så tjek sammenligningssider for bredbånd, og her vil du få et godt overblik over, hvad de forskellige bredbåndsudbydere kan tilbyde dig. Behovet for bredbånd kan være forskelligt, og derfor er det vigtigt, at du finder netop den bredbåndsløsning, som matcher dine behov. Med din egen bredbåndsforbindelse er du også langt bedre sikret mod misbrug af oplysninger, når du handler på nettet, frem for hvis du bruger et åbent netværk. Og med en lynhurtig bredbåndsforbindelse kan du både surfe, streame musik og se dine yndlingsfilm- og tv-serier.